טיפים לקבלת תשלום בהעברה בנקאית מחו"ל
- יעל
- 5 בנוב׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
הרבה פעמים נתקלתי בבעלי עסקים, שקבלו תשלום של לקוח מחו"ל בהעברה בנקאית, ולמרות שבאסמכתא של הלקוח מהבנק שלו, רשום את הסכום המלא שנקבע בעיסקה, בפועל הסכום שנכנס לחשבון בעל העסק, היה נמוך יותר.
בהעברה בנקאית בינלאומית משתתפים שלושה גופים פיננסים: הבנק של הצד המשלם, הבנק של הצד שמקבל את התשלום וגוף פיננסי שמורשה לעשות את הטרנזקציה בין שתי מדינות שונות. כל גוף כזה לוקח את העמלה שלו, והם לוקחים את העמלה ישירות מהסכום שעובר בטרנזקציה, ללא צורך בתקשורת נוספת מול הלקוחות.
בעת ביצוע התשלוח בצד המשלם, הלקוח הוא שבוחר מי ישלם את העמלות, הוא - הלקוח, חצי חצי או הצד שיקבל את התשלום. אני מעולם לא ראיתי לקוח שבחר את שתי האופציות הראשונות, אבל אולי זו אני...
לכן, בשלב התמחור והצעת המחיר ללקוח בינלאומי, כאשר נקבע שהתשלום יתבצע בהעברה בנקאית, יש לקחת בחשבון את העמלות הגבוהות של טרנזקציה כזו, או אם ניתן, לברר את הנושא מול הלקוח ולקבוע איתו מי משלם מה.
כדי לקבל הערכה לגובה העמלה, ניתן ליצור קשר עם סניף הבנק שלכם. חלק מהעמלות הן סכום קבוע, וחלק תלויות בסכום המועבר.
המלצה נוספת שלי היא לודא עם הבנק שלכם שיש לכם חשבון מט"ח, ושהכסף המועבר ישאר במטבע המקורי, ולא יומר מיד לשקלים. וכך תוכלו לבחור מתי להמיר את הכסף לשקלים לפי הצרכים שלכם ולפי שער החליפין. כי דוקא על עמלות המרת מט"ח כן ניתן להתמקח מול הבנק.
Commenti